Nu är det mycket yoga! Yoga Games i helgen som var och yoga workshop hela veckan på Usyoga med Dylan Bernstein. Har en veckas paus i mina egna klasser för att hinna med allt!?

Det var första gången jag var med på Yoga Games, hälsomässan som är i samband med yogan har jag besökt innan, men jag har aldrig gått på några yogaklasser.

Det är alltid kul att testa lite nytt, att få inspiration och se en del av “kändislärarna” IRL.

Jag hade även nöjet att få vars med på en Pranayama klass med Ulrica Norberg.

Den var så himla bra!! Blev alldeles lyrisk efteråt.

Just detta med andningen ligger mig varmt om hjärtat. Det är så oerhört viktigt. Jag pratar alltid mycket om andningen på mina egna klasser.

Man kan väl tycka och många tycker att “Vaddå?! Andas gör man ju hela tiden! Andas rätt?! Fattar inte….”

Så otroligt många har, kanske utan att veta om det, en ytlig andning. Att man andas högt upp i bröstkorgen. Detta hänger ju väldigt ofta i hop med stress. När man blir stressad åker automatiskt axlarna upp, nacken blir spänd och andningen sker ytligt, högt upp i bröstkorgen.

Många är stressade stora delar av dygnet, vilket gör att man tappar bort sin andning. Men tar man bara några riktigt djupa andetag, brukar man känna att man slappnar av, axlarna åker ner och man känner sig lugnare.

Pranayama är namnet för olika andningstekniker och andningsövningar inom yogan. Det kan handla om att få kontroll över sin andning, om att kunna styra sin andning, om känna sig mer grundad. Andningen är något alla borde träna på då och då!

Här är jag med på en Handstand workshop


Ha en härlig helg och glöm inte att andas!

Här kan ni läsa lite mer om Pranayama!
Kram på er!