Jag älskar att experimentera i köket! Som gammal bagare och konditor har jag ju övat några år på att ta fram nya recept och kombinera olika smaker.

Nu för tiden brukar jag försöka omvandla mina”gamla vanliga” recept, till en mera hälsosam variant.

Jag undviker gluten, mjölkprodukter och vitt socker så mycket det bara går, och det är verkligen en helt ny värld som öppnar sig, ett helt nytt sätt att tänka och baka. 🙂

Men jag har upptäckt att det går att göra otroligt mycket av “det gamla vanliga” till en bättre variant som faktiskt funkar.

 

Men denna gång var det bara experimet! Rotade lite i skåpen när jag blev sugen på något gott och testade för mig en helt ny kombo: Lakrits och Lingon, detta resulterade i (enligt mig) världens godaste rawfood bollar:

Lakrits och Lingonbollar:

12 st urkärnade dadlar

1 dl pumpafrö

1/2 dl solrosfrö

1 msk mandelsmör

1 msk kokossmör

1/2 tsk vanilj

1 msk kokosolja

1 dl boveteflingor

lakritspulver efter smak, jag tog ca  2 tsk

lingonpulver efter smak, jag tog ca 2 tsk

Mixa i hop allt i en matberedare, rulla till bollar och rulla dem i lingonpulver.

Använd gärna ekologiska ingredienser.

Lycka till!IMG_0404

Såå fin färg…