Sol och choklad kan väl aldrig bli fel?! Eller??

När den smälter i värmen förstås.. Det är ju ett litet problem…

Nu när solen äntligen har hittat hit och det börjar bli lite grönare och lite varmare tänkte jag dela med mig av receptet på Choklad och apelsinmousse som jag haft med på min HälsoSmarta Matkurs.

Chokladmousse med Apelsin 4-6 portioner

2 mogna Avokado

¾ dl Kakao

10 urkärnade Dadlar

2 msk Kokosmjölk

4 msk Pressad apelsinsaft, lite rivet apelsinskal om du vill

1 msk Kokosolja

1 tsk Vaniljpulver

½ krm Havssalt

Hallon och apelsinskivor till servering.

Gör så här:

Kärna ur avokadon och dadlarna. Lägg i alla ingredienser i en hög skål och mixa med en stavmixer till en fluffig mousse.

Lägg lite hallon i botten av skålarna, lägg på några matskedar chokladmousse och toppa med hallon

och lite apelsinskivor. Låt stå i kylen en stund innan servering.

Choklad och apelsinmousse toppad med hallon, apelsin och basilika

Här ligger det lite hallon i botten

Jag tycker att det är trevligt att servera i fina återbrukade glasburkar.

Miljövänligt är det ju också!

Ha en fantastisk helg i det härliga vädret!!

SOOOL!!!!

Kram Annika