Ja då kommer fortsättningen på vår påsklovsresa. (ursäkta sen fortsättning, men värdelöst wifi där jag är nu..)

Efter två nätter i Ao Nang tog vi färjan till Phuket för en natt i Phuket Town. Även denna färjan var bra, snäppet bättre till och med om man jämförde stolarna, men inte om man jämförde dofterna… luktade jättemycket bensin/diesel på denna, så vi fick gå ut på däck lite då och då för att kunna andas!!!

En natt i phuket town gick så himla fort, känns knappt som om vi var där..  Anlände till vårt hotell vi 15 tiden och checkade ut dagen efter kl 12, så inte ens 24 h. Vi hann illa fall med att gå en sväng i “old town” och besöka en rätt stor frukt/grönsaksmarknad och ett köpcentrum innan det var dags att ta nästa färja till PhiPhi öarna.

fördelen med att vara i större städer är att man hittar ett och annat som eko och glutenfritt!

 

Var extra nyfiken på Phiphi, då jag varit där för typ 17 år sen. Hur ser det  ut nu efter tsunamin? Har ju även hört att det blivit väldigt exploaterat och att man inte skulle åka dit igen om man varit där för längesedan, eftersom risken att bli besviken är stor.. Johan har inte varit där innan, så han hade inte så mycket förväntningar.

Killarna fick åka med bagagekärran till hotellet. Phiphi är en bilfri ö

 

Så efter ytterligare en helt ok färja så anlände vi till Phiphi och mycket riktigt var det en stor förändring sen jag var där sist.. och väldigt mycket folk, mest yngre backpackers, inte så många trebarns familjer.. 😉

Tatureingsställena samsades om utrymmet med minibarer som sålde olika “shot och drink buckets”, lite skillnad från lugna och familjevänliga Koh Lanta..

 

Lite stimmigare än klong dao på Koh Lanta

Som tur var bodde vi lite högre upp på ön och kunde gå några lugnare gator ner till stranden.
Vi hittade en supermysig djungelväg till stranden Long beach och där hittade vi ett litet paradis! Jättehärlig snorkling direkt från stranden, en jättefin strand och alldeles turkost vatten och några barnfamiljer till 🙂

Apor på gatan, denna apa snodde en påse bananer jag bar på…

Mysig vandring till stranden

Så härligt!


Efter en dag på stranden var det dags för 4:e och sista färjan tillbaks “hem” till Koh lanta och Slow Down.
Denna färjan saknade A/C och var minst, färjeturen skulle dock vara kortast och bara ta lite drygt en timme, men efter en timmes väntande på en anslutande färja från Phuket, så tillbringade vi nog ändå 2,5 timmar på färjan.. segt och väldigt varmt..

Det var kul med ett litet äventyr och att se sig omkring lite 🙂

I nästa blogginlägg tänkte jag berätta lite om hur skolan är här nere och hur det fungerar om man blir sugen på en “thaimout” 🙂

 

Sol i massor!!