Så är hösten här, eller snart i allafall fall. Tycker dock att hela augusti känts som höst nästan, med allt regn och blåst..

Nu drar ju allt i gång igen efter sommar uppehållen. Både mina yogakurser och mina Matkurser har startat. Det är så roligt att träffa alla igen, gamla och nya elever och kursdeltagare!

Den fantastiska shalan på Anemone spa

Älskar verkligen shalan på Anemone Spa där jag har två yogaklasser på söndagar.

Bananplättar, chiasylt och lingonscones

Härligt fröknäcke

 

Bilder från första kurstillfället, allt glutenfritt, mjölkfritt och fritt från vitt socker. Knaprigt fröknäcke, bananplättar, chiasylt, fikonmarmelad och lingonscones! Det är så roligt och inspirerande att hålla dessa matkurser. Framförallt är det fantastiskt trevligt att träffa alla engagerade deltagare!

Jag kommer hålla två stycken HälsoSmartMat kurser till i höst, är ni sugna på att gå, eller känner någon som vill gå, tveka inte utan anmäl er här: HälsoSmart Mat

Jag kommer även ha två Rawfood afterwork kvällar senare i höst. En med mingelmat och en med julinspirerade godsaker. Här kan ni läsa mer och anmäla er till de kurserna: Medborgarskolan

Nu när allt börjat gå in i gamla mönster och rutiner igen, med jobb, skolor, förskolor osv, är det så skönt att ha lite snabba middagstips.

Här kommer ett smarrigt recept på en enkel, god och snabb linsgryta;



Enkel linsgryta

1 liten gul lök, finhackad

1-2 vitlöksklyftor, pressade

1 cm färsk ingefära

1 msk tomatpuré

1 msk Tamari, glutenfri soja

1 msk Genmai suy, en rå ris vinäger ( kan uteslutas)

2 tsk havssalt

1 msk grönsaksbuljong/1 tärning   (Jag använde den här) 

2 dl röda linser

390 gr krossade tomater, 1 tetrapak

5 dl vatten

3-4 morötter, skivade

1 broccoli
Gör så här:

Fräs lök, vitlök och ingefära mjukt i ett par minuter i kokosolja.

Tillsätt Tamari, vinäger och tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och buljong och låt puttra i ca 15 minuter. 

Lägg i broccolibuketter och morotsslantar  , smaka av med salt och peppar och puttra i ca 5 min till. Färdigt!


Ha en fantastisk star på september!!?

Kram på er!/ Annika