Vilket fantastiskt sommarväder vi haft de sista veckorna!! Man blir ju alldeles lycklig av all sol!


Och vad passar bättre än att sitta i solen och njuta av lite kall glass??

Banan och mangoglass med blåbär och kokos

Det går ju faktiskt att göra nyttig glass! Det funkar ju när man är hemma i alla fall! Det kan vara svårt när man är i väg, att hitta bra alternativ, som är mjölkfria, glutenfria och inte innehåller massa konstigheter, så som E-nummer, förtjockningsmedel och citronsyra. 

I många butiker kan man (om man har tur) hitta Lily&Hannas raw glass, den är ju toppen, och den har jag hittat på en del caféer med! Sen finns det vegan glass från Gränna Glass  som är god. Mormor Magdas har ju också börjat med vegan glass, några utan vanligt socker som är sötade med dadlar istället!! 

Oväntad smakkombo!

Finns nog fler sorter, men de är dessa jag testat hittills! Lär nog bli några fler i sommar! 😉

Fast det bästa ( och godaste) är ju ändå att göra sin egen glass! Superenkelt är det med! Bara man har en matberedare, stavmixer eller bra blender!

Häromdagen lyxade vi till det med 3 olika sorter: mangoglass, jordgubb och björnbär!??

Här serverade i en glutenfri strut, toppade med kakaonibs

Här kommer recept: 4 personer

Mangoglass:

3 dl Fryst mango

1 Fryst banan i skivor

2 krm Vaniljpulver

3 msk Kokosmjölk
Björnbärsglass:

2 Fryst bananer i skivor

2 dl Frysta björnbär

1 krm Vaniljpulver 

1 tsk Lucuma (kan uteslutas)

3-4 msk Kokosmjölk el. Mandelmjölk
Jordgubbsglass:

3 dl Frysta jordgubbar

1 Fryst banan i skivor

1 tsk Citronsaft

1 krm Vaniljpulver 

2 msk Kokosmjölk el. Mandelmjölk

Gör så här:

Skiva bananen i skivor (skalas först naturligtvis ;)) frys in. Minst 2 timmar. Jag brukar alltid skiva upp och frysa in bananer när jag har hemma,som börjar bli lite övermogna.. Så har jag alltid fryst banan!??

krämig mangoglass

Mixa allt i en mixer, har man en mixer som inte är så stark är det bra om bären får tina en liten stund innan, ca 15-20 min. Mixa riktigt länge så att det blir en fluffig glass!

Servera och njut genast!

Avnjut med en god topping; kokos, kakaonibs, färska bär eller annat gott!

Enda nackdelen med denna glassen är att den smälter fort! Man kan frysa in den, men för att få den fluffig igen bör man mixa en gång till innan man äter den. Det går ju naturligtvis att äta direkt, men då är den lite mer kompakt!

Lycka till och ha det härligt i solen!

Kram Annika