Glad Påsk! Tips på nyttigare saker att fylla påskäggen med!

Hej på er där ute!

Så härligt att våren äntligen har kommit! Blir lycklig över alla krokusar, tussilago, vitsippor och späda nässelskott!  Vi har haft några riktigt härliga dagar med mycket sol. Då vill man verkligen inte gå in!!

IMG_1422

Just nu är vi i vår lilla bebisbubbla här hemma, då vår lilla dotter föddes för två veckor sedan! Bara att sitta med henne i famnen och känna den härliga doften av bebis, mjukt, mjukt hår och alldeles sammetslen hy, får en lätt att glömma att man sover alldeles för lite, att tvättmaskinen går ÄNNU MER (trodde inte det gick..) än förut… Att man är konstant hungrig och törstig, att det nu är 3 barn som vill ha ens uppmärksamhet samtidigt……

IMG_5592
På promenad.
IMG_5759
Bebisfötter!!

Tänkte bara slänga iväg ett snabbt inlägg om påsken, påskägg och vad man kan fylla dem med, förutom kilo av e-nummer färgade sockerbomber…

Vad fyller ni era påskägg med?

Förra året blev en succé här hemma, så tänkte upprepa den faktiskt..

IMG_1089
Marsipankycklingar av RAW marsipan, Visst blev de söta?

 

 

Vi gjorde egna frukt och bärremmar (superlätt), egen marsipan, som vi gjorde ägg och kycklingar av.  La även i lite torkad mango, raw choklad och nån liten grej. Tror jag hade en liten bil i lillkillens och lego i andra killens ägg. Hörde om nån som även la i en tandborste i ägget! Ingen dum ide alls faktiskt!

IMG_1081

Här kommer lite recept på frukt/bär remmar och lite annat påskgott!

Hallon och blåbärsremmar
Ingredienser:
2 dl Hallon
2 dl Blåbär
5 st Dadlar, mjuka
1 krm Vaniljpulver

Gör så här:
Låt hallon och blåbär tina lite, kör sen allt i en blender eller med en stavmixer till en slät smet. Vill du inte ha några frön från hallonen med kan du passera smeten genom ett kaffefilter.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen på 40-50 grader. Öppna gärna ugnsluckan några gånger för att släppa ut fukt. Låt stå i ugnen tills smeten torkat, 7-8 h. Klipp sen i lagom bitar och rulla ihop. Förvara i en glasburk med lock.

Vill man att det ska gå snabbare kan man höja ugnen till 80 grader och låta stå 3-4
timmar, men då blir de inte raw.

IMG_1082

Mango och kanelremmar
Ingredienser:

4 dl Mango, tärnad
1 Banan
1 tsk Kanel

Gör så här:
Låt gärna mangon tina lite, om du har fryst, mixa med banan och kanel i en blender eller med en stavmixer till en slät smet.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen på 40-50 grader. Öppna gärna ugnsluckan några gånger för att släppa ut fukt. Låt stå i ugnen tills smeten torkat, 7-8 h. Klipp sen i lagom bitar och rulla ihop. Förvara i en glasburk med lock.
Vill man att det ska gå snabbare kan man höja ugnen till 80 grader och låta stå 3-4 timmar, men då blir de inte raw.

Det går ju naturligt vis att testa med vilka bär/frukt man vill och har hemma.
IMG_1086

Praliner med sesam och mint ca 12 st
Ingredienser:
1 dl Kakaosmör
1 dl Raw Kakao
1,5 msk Lönnsirap/Raw agave
Sesamfrön
Hampafrö
Pepparmintsdroppar

Gör så här:
Smält kakaosmöret försiktigt i ett vattenbad och blanda i kakao och lönnsirap och rör runt. Blanda sen i hampafrön och sesamfrön. Smaka av med pepparmint. Häll upp i fina pralinformar och ställ in i kyl eller frys för att stelna. Dessa praliner kan inte stå i rumstemperatur någon längre stund, så tänk på att förvara dem i en burk i kylen eller frysen och ta fram precis innan de avnjuts!

IMG_3980

Påskägg

12 urkärnade, färska dadlar

1 dl Solrosfrön

1 dl pumpafrö
1/2 dl hasselnötter

2 msk kakao

2 msk kokosolja

2-4 droppar pepparmintsolja

en gnutta havssalt

Mixa ihop till en deg i matberedaren och forma till ägg, rulla i hampafrö, färgad kokos eller nåt annat gott!

Glad påsk på er! 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *