Tiden går långsammare här men ändå fort! Nu har vi varit iväg en hel månad!

Sakta börjar vi komma in i ett slags vardagslunk och lite rutiner här med. Det är ju lite samma som innan, med skoltider att passa och så, annars har vi väl egentligen inga direkta måsten, vilket är såå skönt!! Ingen stress!! När man som förälder inte måste jäkta iväg till jobbet har man ett helt annat tempo på morgonen. Det mår vi alla bra av 🙂

På väg till skolan, hela familjen?

Denna veckan började vår 4-åring på förskolan, han ska gå i några veckor bara. Vi märkte att han saknade den pedagogiska verksamheten, kompisar och samhörigheten, och det visade sig vara ett lyckat drag att göra så. På bara 5 dagar har han redan lärt sig flera thailändska fraser och ord, de har haft utflykt, spelat ukulele, haft poolparty och lekt hur mycket som helst! Det lyser om honom när han berättar allt de hunnit med på dagarna!? Så himla härligt att se! Även vi föräldrar får lära oss ett och annat! Häromdagen hade vi en föräldraaktivitet efter skolan med tipspromenad.

TipspromenadUppställning utanför Sanuk-skolan

Jag var lite rädd för att vi skulle få tumma på vår matfilosofi väldigt mycket nu när vi inte befinner oss bland stora supermarkets och bra nätbutiker. Hemma försöker vi äta så mycket ekologiskt och naturligt vi kan. Gärna närproducerat och få processade livsmedel, vi undviker ju även gluten och mjölk.

Döm av min förvåning när vi knallade in på Lanta Mart ( den största matbutiken på ön, i storlek med en liten Konsum skulle jag tippa på) och hittar en hel (liten iofs) hylla med glutenfria produkter, där vi även hittade lite eko varor. Trodde jag aldrig…

Hittade även bra mjölkfria alternativ och en del annat som är eko. Absolut inte i samma omfattning som hemma, men ändå! Sen är ju mycket av all frukt vi äter här närproducerad Hur mycket eko den är vet jag inte, men känns bra att köpa kokosnötter, mango, ananas, papaya och vattenmelon som inte blivit fraktad runt halva jordklotet.

Hittade bl.a

  • Eko kallpressad kokosolja- helt flytande här i värmen?
  • Eko, osötad mandelmjölk
  • Eko riskakor
  • Eko glutenfria riskex
  • Eko torkade bananer
  • Eko Kokosflingor
  • Eko pumpafrön
  • Eko myggmedel och mygglotion till bebisen.

Däremot har jag blivit tvungen att skära ner drastiskt på min avokado konsumtion.. Letade i ca 2 veckor efter avokado här, blev överlycklig när jag äntligen hittade en restaurang som hade quinoasallad med avokado på menyn, så var tvungen att fråga vart de köpte den och det var i lokala matbutiken, men inte alltid att de har. Var där 2 gånger och letade innan jag äntligen hittade och då var den dyrare än hemma och importerad från Mexico… borde ju kunna gå att odla här tänker jag… så max två-tre avokado /veckan blir det nu?

Saknar dock en hel del frön och nötter som jag äter mycket hemma, men det får jag väl stå ut med?

Mycket färska kokosnötter blir det!

Såå himla glad att vi gör denna resan!

Bye, bye!???? och GladPåsk!