Anmäl dig här

Tillbaka till naturen med yoga och choklad tillsammans med

Annika Valton och Kersti Zebeda.

Vi serverar en traditionell Cacao


Back to the nature – Tillbaka till naturen
Ta tillbaka din urkraft, öppna dina sinnen och få kroppen och sinnet att känna.
Yoga ihop med Choklad i en fusion du aldrig upplevt förut.
2 timmar på golvet mitt i en chokladbutik i harmoni med livet och choklad på läpparna.

Vi öppnar upp med en presentation av varför Choklad & Yoga är en sån fantastisk kombination och öppnar upp chakrasystemet i din kropp.
Grundar oss och skålar gemensamt in i Chogans värld med en råchokladdrink enligt gammal tradition.
Du får uppleva hur chokladen och yogan förenar kropp och sinne i en dansande virvel.
Du får lära dig om kakaobönans magiska krafter och läkande effekter och hur detta kan dubbleras med hjälp av yoga.

Vi leder dig igenom Choklad och Yoga i ett helt nytt samspel.

Vi förenar Yogans och Chokladens fantastiska egenskaper och effekter, öppnar upp i sinnet och njuter en stund av det goda livet.

Vi avslutar med gemensam nyttig & god fika och pratstund/frågestund.
_____________________

Choklad
Enligt Maya-traditionen översätts kakao till hjärtats blod och Gudarnas föda och har enligt tradition länge använts som medicin mot både psykiska och fysiska sjukdomar och problem. Hjärtchakrat öppnas upp och hjärnan stimuleras på ett behagligt sätt. Just därför är choklad och yoga en toppenbra kombination.
Kakao är klassat som “superfood” för att
det innehåller mycket näring på liten volym. Det är rikt på bl.a. antioxidanter och mineraler och är dessutom jordens rikaste naturella källa av magnesium, som gör att vi slappnar av i hjärtmuskeln.
Choklad i sin renaste form gör gott för både kroppen och sinnet, vilket du kommer att uppleva under Chogan.
Kakao kan också ge känslor som euphori, lugn och glädje. Kakaobönans fantastiska hälsoeffekter har enat människor genom cermonier och ritualer i flera 1000 år. Det har varit lite magiskt runt omkring våran fina kakaoböna.

Yoga
I Chogan jobbar vi med olika positioner där vi sitter eller ligger ner på yogamattor. Vi kommer använda oss av lite olika kuddar och filtar för att få den vilsamma effekten.
Man stannar lite längre i varje position, 3-5 min för att hinna landa och känna in kroppen. Denna yogaform kallas Yinyoga här är det framförallt bindväven, fascian, man vill komma åt, men även sinnet.
När man är stilla i en viss yogaposition lite längre kan det vara mentalt utmanande för vissa, så medveten närvaro är något man vill komma åt. Man använder sig även av dessa yogapositioner för att öppna upp kroppen, tillsammans med chokladen kommer vi komma djupare ner i våra energikanaler och chakran.

Annika Valton

Annika har förkovrat sig inom yogans värld i närmare 10 år, gått flertalet utbildningar och workshops. Yinyoga, Restorativeyoga och Ashtangayoga ligger henne väldigt varmt om hjärtat.
Hälsa och mat är en annan sak som delar den där platsen i hjärtat. Annika jobbar som hälsoterapeut och yogalärare.
Hon är utbildad kost och hälsocoach, friskvårdscoach, massör, instruktör inom medveten andning, yogalärare och bagare/konditor.
Det var hennes första yrkesval som senare ledde in henne på den andra banan, att jobba med människor och hälsa.Även hon har arbetat mycket med choklad i sin roll som konditor, men på ett annat sätt än Kersti.
När stressen blev för stor inom konditoriyrket och driften av det egna bageriet hittade hon ashtangayoga, som är både fysiskt och mentalt utmanande.


Ju mer hon gick in i yogans värld desto mer upptäckte hon om sig själv och sitt liv och insåg att hon inte ville jobba dygnet runt vilket gjorde att hon funderade på nya utmaningar.
Ungefär samtidigt hade hon börjat intressera sig mycket för kost och vad maten gör med vår hälsa, både mentalt och fysiskt. 
Alla dessa delar vävs samman i ett holistiskt tänk, att se kropp och själ som en helhet. Allt hänger ihop, allt vi gör, upplever, tänker och känner påverkar oss på olika sätt.

Kersti Zebeda

Kersti Liljeqvist
Kersti är utbildad Sjuksköterska, har en Bachelor i Akupunktur är utbildad Kinesiolog, massör och idrottsskadeterapeut; och på det har hon flera vidareutbildningar inom idrott, massage, kost & näring och annat inom kropp och hälsa. Hon har arbetat i 17 år inom detta samt haft kost & träningsutbildningar.
Matens påverkan på kroppen har alltid varit ett stort intresse för Kersti. Vid 12 års ålder gjorde hon en egen specialreceptbok med recept på gósaker för diabetiker. Denna bok användes under en längre tid av flera dietister som arbetade med diabetiker. Under en tid studerade Kersti ”Hur man bör äta för att prestera optimalt.” Olika grupper fick äta på olika sätt vilket sedan drogs slutsatser ifrån.
”För att du skall må bra måste du titta på helheten: Motion, Kost, Vänner, Kroppen, Hur du mår mentalt, Bostad, Var du bor, Luften, Stress, Gener, Hållning, vilja och en massa annat.  Det går oftast inte så bra att bara ändra en sak om du vill ändra dina resultat eller din hälsa.  Tänk naturligt: 
Varför skall vi processa en produkt i onödan när den är både nyttigare och godare om vi inte gör det, och dessutom sparar vi på naturens resurser.


Maila in din anmälan, eller skicka pm

Det passar alla, även om du inte yogat förut. Det underlättar om du gillar choklad förstås?Men vem gör inte det??

Pris: 450kr

Kom ihåg att anmäla dig för att få en plats, då det är begränsat antal platser.
Anmäl dig via mail till:

kersti@zebeda.se eller annika@infullbloom.se

När: Lördag 16:e maj 2020
Tid: 14-16
Var: Zebeda Chocolate, Klintegatan 12 Borås

OBS: Det räcker inte att klicka i att man kommer på eventet på facebook sidan, utan maila oss eller skicka PM för att säkra din plats. Platsen är din när du betalt. Mer info i kommer på mail när du anmäler dig.