Pannkakor, tunna, tjocka, fluffiga, amerikanska, svenska, med bananer, med kokos, med sylt, mos eller bär!

Det finns väl hur många varianter på pannkaka som helst!

Jag älskar pannkakor och mina barn lika så, själv föredrar jag den amerikanska, tjocka, fluffiga varianten, med massa gott på. Barnen gillar de tunna, vanliga lite mer.

Det här är snabbmat hemma hos oss, något vi gör säker en gång i veckan. Perfekt till lunch, mellis, kvällsmat eller frukost.

Ju mer jag lagt om mina kostvanor ju mer och mer har jag mixtrat med recept för att hitta den perfekta pannkakan, som faktiskt inte bara är god utan också mättande och näringsrik.

Hos oss brukar vi servera pannkakorna med lite mixade bär, en gnutta vaniljpulver och lite banan eller mango som sötning. Ibland gör jag även chiasylt, perfekt att ha en burk i kylen.

Jag upplever att man kan använda i princip vilken mjölk som helst och det blir bra, kokosolja är perfekt att steka i, fiberhusk, psyulliumfröskal eller pofiber är bra att ha i smeten, när man gör med glutenfria mjölsorter, de håller ihop lite bättre då. När det gäller mjöl brukar jag variera, Teff, Durra, Havremjöl eller Skrädmjöl (rostat havremjöl) funkar finfint att ha i.

Nu har jag börjat att ha i lite kikärtsmjöl, blir härlig smak och pannkakorna mättar lite mer.

 

Här är mitt favoritrecept: utan mjölk, socker och gluten!

Bli ett helt gäng med pannkakor!pannkakor, infullbloom

 

4-5 st ekologiska ägg

ca 7 dl växtbaserad mjölk, (jag brukar använda havremjölk)

0,5 dl havregryn

1 msk fiberhusk

2 dl bovetemjöl

1 dl rårismjöl

2 msk kikärtsmjöl

1 nypa salt

lite kallpressad rapsolja.

 

Vispa ihop äggen med hälften av mjölet och hälften av mjölken tills det blandas ordentligt.

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör runt, späd med resten av mjölken och vispa under tiden för att undvika klumpar.

Häll sist i rapsoljan och vispa lite till.

Låt smeten stå och svälla minst 10-15 min, gärna längre.

Stek på medelvärme i kokosolja.

 

Servera med valfria tillbehör.